Kontakter og optiske kretser

Molex-Logo.svgMolex er en av verdens største leverandører av kontakter og relatert materiell, med tusenvis av ulike produkter å velge mellom. Ditt firma kan velge akkurat de løsningene som passer best for deres profil og infrastruktur. I tillegg fører selvfølgelig leverandørene på dette området også et svært utvalg av standard produkter og komponenter. Produktene inkluderer blant annet nettverksprodukter, kabler, og produkter og komponenter som benyttes i industrien.

Ett av de mest sentrale produktene i porteføljen er Molex IlumiMate, som er et system av kontakter som kan gå i rett linje eller i nitti graders vinkel. De er tilpasset ulike kretsstørrelser, og har interne låsesystemer som sparer plass og beskytter ledningene fra krøll og vas. Da er det mye å lettere å unngå at de brekker. Skjulte kontakthoder beskytter de små pinnene fra skader og gjør det hele enklere å sette sammen. Med friksjonslås som alternativ kan du også få enda større stabilitet i kontakten. I utgangspunktet ble dette produktet utviklet for avanserte TV-skjermer, men i dag har det også fått en rekke andre anvendelser. Det har imidlertid vært helt sentral for utviklingen av stadig tynnere skjermer.

Et annet produkt leverandørene på det felter er stolte av å forhandle er Flex, som er Molex sitt system for optiske kretser. Det gir et anvendelig og letthåndterlig system for å lede fiber fra kretskort til kretskort, og har også andre anvendelser. Her får du både høy tetthet, fleksibilitet, og brannsikkerhet i en solid pakke. Det er særdeles nyttig når man skal bytte ut paneler i moduler for telekommunikasjon og nettverk uten å forstyrre systemfunksjoner.

Dette er bare noen utvalgte eksempler av de høyteknologiske nyvinningene som finnes innenfor området kontakter og optiske kretser. Dersom du ønsker en mer fremtidsrettet løsning på elektriske og elektroniske problemer, er dette emner det er viktig å sette seg inn i.